måndag 28 september 2009

JA! Det är PRECIS som det där Simpsons-avsnittet!

Häromkvällen hamnade jag och mitt härliga sällskap på det aningen mindre härliga stället Big Ben. Det är en pub där Jack Vegas, stöl och ståuppkomik står i fokus. Det är ett hak där man hittar vad en del skulle kalla andrasorteringen av medborgare.

En man med hästsvans och ett antal trivselkilo lutade sig fram över vårt bord och utförde en misslyckad trandans riktad mot en av tjejerna kring bordet. När detta inte föll i god jord började han flacka med blicken och bestämde sig för att plocka fram sitt sista trumfkort.

Farbror Barbro-imitationen.

Det finns en typ av människor som i tid och otid, i brist på egna skämt eller bara på grund av humorlöshet, försöker åka free ride på gamla trötta sketcher. I absolut värsta fall återger man scenerna i sin helhet inklusive "autentiska" röster. Jag känner mig alltid lika illa till mods när det sker, men på grund av jag både är en småängslig liberal och väluppfostrad är jag ändå såpass artig att jag sitter där med ett stelt leende och skrattar med. Vanligt förekommande serier:

1. Seinfeld (Om man hade sin prime under 90-talet)
2. Simpsons/Family Guy (Om man har högskolepoäng och prenumererar på DN)
3. Vad som helst med Killing-gänget. (Om man är från provinserna)
4. Borat/Bruno/Ali G (Om man är från Uddevalla)
5. Frasier (Om man inte har någon humor)
6. Pang i Bygget (Om man är våra föräldrar)

1 kommentar: