fredag 25 september 2009

Några ord om att vara trött.

Den sannolikt vanligaste repliken på en arbetsplats en måndagmorgon, är utan några vetenskapliga belägg, "Jo, det är bra. Lite trött men annars är det bra".

Låt oss prata om att vara "lite trött".

Har man kuskat genom Sahara utan varken mat eller vatten för att fly ett folkmord är det helt lugnt att antyda en viss "trötthet"

Har man trängts på en knappt sjöduglig flyktingbåt från Senegal och förlist utanför Kanarieöarna och simmat slalom mellan hajar och rakbladsvassa rev för att sedermera hamna i spansk arrest där stämningen är allmänt finsk; ja även då kan man med fog spela ut trötthetskortet.

Men om du är en media/reklam/tv/film/whatever med trivselvikt, trygga bostadslån och en allmänt "fräsch" livsstil samt en vardagsedge som inte sträcker sig längre än att fulplanka på tuben efter en helkväll på Riche. Då ska du hålla lite lägre profil på trötthetsområdet.

Eller när du efter en helg som tillbringats i naturen med frun och ungarna som krönts av en trevlig konsenusmiddag med andra likasinnade kälkborgare. Då du kommer hel och ren till jobbet klädd i det senaste som du plockat upp från den generiska mannens bibel; King eller Café.

Säg då inte att du är "lite trött". Säg istället att du är jävligt nöjd.

Och sjukt självgod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar