söndag 11 oktober 2009

Carpe Diem

Söndag.

Vilodagen. Dagen då vi reflekterar över helgens desperata dekadens och dess alltid lika förutsägbara förödmjukelse och det faktum att kärnfamiljen känns lika avlägsen som Haley´s komet.

För det är Patrik Isakssons liv vi strävar efter.

Han har en blond, lite busig fru som ofta kryper upp i soffan och "myser". Hon bär en lika mysig kofta och dricker gärna ur sin stora tekopp när hon bläddrar lite förstrött i Amelia. Där sitter hon och bara njuter. Blickar ut över Björknäs. Bejakar livet. Väljer glädjen.

Två härliga & spontana barn (Tim och Alex) springer runt i huset och busar. Då händer det ofta att hennes blick möter Patriks och de båda ler. De skakar lätt på huvudet i samförstånd så som bara de som har dragit högsta vinsten i genlotteriet kan göra.

Patrik kanske känner för att fånga dagen lite och släntrar ner i källaren. Han hänger på sig Martin-gitarren som han köpte för dyra dollars i Chelsea strax efter genombrottet 1999. Han filar lite på en låt som han jobbat med ett tag i hemmastudion. Den heter "Lyckan finns i dina ögon". Han tror på den. Hans fru älskar den. Den är lite rockigare än hans tidigare material. Lite mer som tidiga Tom Petty.

Framåt eftermiddagen stuvar de in sig själva och ungarna i den splitter nya Mitsubishi Pajeron som de enades om till slut. Visst, den drar kanske lite mer än förra bilen, men det finns pengar. De åker till Bauhaus i Sickla och Patrick köper en ny skruvdragare för 4 000 kr. Det är alltid bättre att satsa på kvalitet resonerar Patrik. Inget skräp från Kina.

Senare under kvällen står Patrik och skruvar upp de måttbeställda badrumsskåpen. Mahognyn matchar perfekt med den italienska sjöstenen som de importerade efter den senaste Italienresan. Han är väldigt nöjd över hur de blev. Men han är nästan ännu mer nöjd med den nya skruvdragaren. Den är perfekt tycker han.

Han tycker att livet är perfekt.

Sånt liv vill man ha.

Samt en cyanidkapsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar