onsdag 28 oktober 2009

Martin funderar.

Martin tycker om livets goda. Han stiger gärna upp tidigt. Äter ett äpple. Ett gott äpple. Han tuggar långsamt och tittar tankfullt ut genom fönstret. Han går ut i hallen och snörar på sig löparskorna som han köpte inför New York Marathon 2004. Löper den vanliga rundan och låter tankar komma.

Martin älskar livet. Han väljer glädjen varje dag. Alla bitar har fallit på plats. Frun finns där. Friska barn. Han känner att han äntligen hittat sin rätta scenpersonlighet. Han gillar att vara fysisk. Att det finns muskler på scen. Hundåren på Wallmans är sedan länge bakom honom. Så även schlagerfiaskot. Tidigare jobbade Martin 17-18 timmar om dagen, och brukade alltid svara "jobba mindre" när han fick frågan om framtidsplaner samt "rå om familjen" när han fick frågan om favoritsyssla.

Martin gick nyligen med i Facebook-gruppen "Vi som älskar fredagsmys". För är det något han och familjen älskar så är det kvalitetstid i soffan på fredagskvällarna framför 50"-plasman. Den var ju dessutom avdragsgill så den grävde inga större hål i plånboken.

Martin tycker det är viktigt att kunna bjuda på sig själv och därför sätter han regelbundet upp showen "Ladies Night". Det är Martins sätt att ironisera över utseendefixeringen i samhället. Han tycker inte att utseendet är någon "big deal". Han värderar den inre skönheten och den rena själen. Det är därför han sätter upp showen. År efter år. Mest som en "kul grej".

Martin anser sig även vara en "god lyssnare". Han är inte rädd för att vara fysisk med sina vänner. Män som kvinnor. Han tittar alla rakt i ögonen och ser till att tilltala personer med namn. Heller en gång för mycket än en gång för lite. Han är innerlig och känslig och faller lätt i gråt om någon berättar något som berör honom.

Martin klär sig fräscht. Luktar alltid gott. Han förstod aldrig vad "metrosexuell" betydde. Det handlar väl bara om att vara hel och ren tycker han. Inga konstigheter.

När han kommer hem från löparrundan har resten av familjen gått upp och det stojas friskt i det rymliga köket. Färskpressad apelsinjuice, caffe latte och surdegsbröd står framdukat. Och en våffla. Det är ju trots allt söndag. Bara fem dagar kvar till fredagsmys tänker Martin och kysser sin fru i pannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar