onsdag 21 oktober 2009

Friluftsfrämjande

Nu när Kung Bore en gång för alla har tagit staden i besittning är det hög tid att inhandla det tråkigaste plagget av alla.

Vinterjackan.

Två vintrar i rad har jag valt att behålla skinnjackan på och nyttja lager på lager-principen, vilket medför en Michelingubbe-look som ingen och allra minst jag är särskilt nöjd med. Så vad gör då den moderna mannen som vill vinterekipera? Styr stegen mot butiken Add Nature.

En sak är säker; någon gång från att jag var liten skogsmulle till dags dato har dramatiska förändringar skett inom friluftskonfektion. 1981 bar man Fjällräven från topp till tå och det var absolut inget som man ville synas med på offentliga platser. Att som barn vara friluftsmänniska på 80-talet var ett svårt socialt stigma.

Dagens friluftsmänniskor är av en helt annan art. De är framgångsrika och fräscha alfamänniskor med mer pengar än vett. Därför är det 2009 självklart att försäljaren står och pratar om jackor som olika "system" och den hugade köparen nickar och instämmer att 6 799 kr är fullt rimligt att betala för en jacka som "garanterat" skulle klara den strängaste Alaska-vintern. Och sannolikt även långskridskofärden i Äppelviken.

Vad blev det för mig då? Med skammens rodnad knep jag en dunjacka med ett "system" som lovade "Angel-wing movement".

Så att. Jorå.

1 kommentar:

  1. flickan utan vingar22 oktober 2009 22:42

    så då är det ju bara att välja mellan din nyfunna systemjacka eller att dricka red bull nästa gång känslan för en flygtur infinner sig. eller så kan man ju sälja av lyan å bege sig till Abbotsford.

    SvaraRadera