tisdag 6 oktober 2009

Istället för Anna Anka

Vem behöver svensk trash-TV när det finns HBO?

Entourage s.06:
En säsongsavslutning som var ett formidabelt feel good-fyrverkeri. Avsnittet rymde så mycket upprättelse och botgöring att man fick känslan av att det var ett definitivt serieavslut. Ari Gold slöt fred med sin gamla arbetsgivare och nemesis, övertog hans företag samt förverkligade Lloyds dröm om att bli agent. E förlovade sig med Sloane, vilket kändes väldigt otippat och förstärker bara känslan av att serien nått vägs ände. Johnny Drama, som hela tiden lidit av noll karaktärsutveckling och som de senaste säsongerna närmast börjat likna en seriefigur, kom underfund med sina neuroser och mötte tack var det en andra vår som skådespelare. Turtle hade det, tappade det, ville ha det tillbaka, lyckades inte och åkte istället och mötte upp Vince för dekadent leverne i Italien. På det stora hela måste man ändå se det som en misslyckad säsong som förhoppningsvis är den sista.

Bored to Death s.01:
Har verkligen hitta formen i och med det tredje avsnittet. Jag blev lite provocerad av den tröttsamma quirkyness som genomsyrade de två första episoderna, men nu har manusförfattaren slipat sitt gehör, regin är tight och karaktärerna börjar bli helt magiska. Ted Danson som den gräsrökande, sexmissbrukande alfahanen är sanslöst underhållande i sin kombination av aningslöshet och passiv aggressivitet. Zach Galifianakis som Jason Schwartsmans bästa kompis excellerar i komisk timing och fingertoppskänslan för birollerna är total. Avsnittet innehöll även en helt lysande cameo av Jim Jarmusch.

Curb your Enthusiasm s.07:
Världens bästa Larry är tillbaka och även här var jag aningen skeptisk till de första avsnitten. Tyckte att han hade tappat lite och gick på rutin och tomgång (kanske i och för sig säger mer om mig än om serien) Men nu med Seinfeld-plotten, kombinerat med Larrys försök att vinna tillbaka Cheryl, som sannolikt kommer löpa genom hela säsongen, känns det som konflikten är satt och att det kan bli en riktigt rolig resa även den här gången.

Tittar även pliktskyldigt på Mad Men, förväntansfullt på Dexter och vördnadsfullt på Californication.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar