lördag 26 december 2009

Hemvändarkväll

På kortsidan av bordet, där sitter han den snygge från Robinsson som åkte ut lite för tidigt. Han håller låda och betahanarna runt bordet suger i sig varenda ord. Åtminstone 50% av tjejerna i rummet kommer/vill/bör/måste ligga med honom. Vi går till baren och med B52, tändstickor och ansträngda leenden partar vi like it´s 1989.

Från det öppna köket ser jag min gamla klasskompis Andreas. Han viker ner sin molokna blick när han ser oss. Han låtsas ett tag, sen "upptäcker" han oss och hälsar. Numer har han en hårfärg som nog måste kallas "svart tulpan". Han har nu-metalskägg och lassar tröstlöst upp drivor med nachos och köttfärs. Han har en ylande varg tatuerad på vänster axel. Han kommer aldrig ut och hälsar. Upp för trappan syns Roger vid blackjacken. Han har druckit sen i morse. Han ser inte när han vinner, stannar aldrig vid 19 och croupiern strippar honom på varenda hundring han har. Fram kommer Jonas som flexar sitt vaxade bröst och visar upp sin AIK-tatuering och brölar att han hatar alla judar; "Det är jävla Israels fel liksom". På dansgolvet börjar två killar att slåss. Oklart varför. Det knuffas och bufflas och sen kommer en dansk skalle. Då kommer vakter som får använda både handklovar och walkie-talkie. Min kompis raggar upp en tjej som är född 1989. Hon gillar hans mustasch. Men hem till henne kan det inte gå för där bor hennes kille, så det får bli toaletten. Men han kommer snabbt tillbaka. Med skammens rodnad säger han att han fick kalla fötter när han började tänka på sin fru, så det blev "bara lite hångel". Bredvid oss finns en liten scen där en livstrött kvinna sitter med sitt förinspelade enmansband och slaktar evergreens. Ett par som förtjänar varandra fylledansar till hennes tolkning av Country Roads och de skriker att de älskar henne.

Vi dricker snabbare nu och konstaterar att 1974-tåget måste ha avgått för många år sen. 1984-loket dundrar däremot runt över våningsplanen, fyllt med Big Brother-rejects och vi känner oss som museumföremål. Kuriosa som ingen varken ser eller hör. På vägen ut ser vi att Anders har bestämt sig för att slåss med dörrvakten. Det går sådär och han dras ut på gatan och trycks ner i en snödriva av tre vakter. Anders flickvän står med sin mobil och filmar hela förloppet och skriker att hon ska anmäla "alla jävla facister" samt lägga upp filmen på youtube. Polisen kommer och packar in Anders. Snön faller och det finns inga taxibilar.

Välkommen hem. Det är hemvändarkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar