torsdag 10 december 2009

Svårtolkad dröm

Bland det värsta man kan utsätta sin omgivning för är att utförligt och ingående beskriva sina drömmar. Dylika skildringar är utan undantag fragmentariska, efterkonstruerade och komplett ointressanta för någon annan än en själv. Så därför tänkte jag berätta om en dröm jag hade härom natten.

Följande händer. Jag är på en åker där jag iklädd blott ett höftskynke går och drar händerna över havren likt Russel Crowe i Gladiator. Det är helt stilla och stämningen är ödesmättad. Regnet hänger i luften. Plötsligt landar en helikopter framför mig och en grupp män i stridsmundering hoppar ur och överfaller mig. Binder mig, lyfter in mig i helikoptern som lyfter. När vi landar har mitt höftskynke genomgått en metamorfos och blivit till en finkostym. En bröllopskostym får man förmoda eftersom jag har släppts av vid entrén till en kyrka där alla tittar förväntansfullt på mig. Jag går in och skrider fram mot altaret och allas ansikten är vända mot mig. Menande blickar och vänliga nickar. När jag kommer fram till prästen räcker han mig en mobiltelefon och ler vänligt. Jag för luren mot örat och i andra änden hör jag en kvinnas röst säga: "Tyvärr jag kommer inte idag."

Sen ringde klockan och det var dags att gå upp och koka ett frukostägg.

2 kommentarer:

  1. Amatörpsykologen tolkar: Du är rädd för att hamna i ett "shot-gun wedding", du vill fortsätta vara en fri man och "så din vildhavre". Kanske är du rädd för att tvingas in i ett sammanhang med någon som ändå inte vill vara med? Det behöver ju inte vara relationsrelaterat, det kan ju vara jobbrelaterat också.

    /Ingo

    SvaraRadera
  2. "så din vildhavre" - jag älskar uttryck från den gamla bondesamhället!

    SvaraRadera