söndag 1 november 2009

Al säger som det är.

Jag hamnade framför filmen "Frankie & Johnny" och konstaterade att det är en rejält underskattad romantisk film. Välskriven och känslig dialog med fina, lite trasiga karaktärer och en för en gångs skull nedtonad Al Pacino.

En scen som jag inte kan släppa är när Al försöker övertala en motvillig Michelle Pfieffer att det är meningen att dem ska vara tillsammans. Att det är det rätta och att han bara vill henne väl. Repliken lyder ungefär "Man måste ta chansen när den kommer, för om kan inte gör det, försvinner den. För alltid. Man får inte så många chanser i livet att faktiskt träffa rätt person"

Och det får man ju faktiskt inte. Det är en av anledningarna att jag inte tror på att "göra ett nytt försök" efter att ett förhållande har tagit slut. Eller att när man träffar någon ny, vänta, se och känna efter till "ett bättre tillfälle". När nu det skulle vara.

Jag tror bara att man får en chans. Tar man inte den så dör magin och som varje illusionist kan intyga, man lyckas bara genomföra tricket en gång inför en och samma publik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar